Frågor & svar

Här har vi samlat upp svaren på de vanligaste frågorna vi får in till vår kundtjänst.  Hittar du inte svaret på din fråga så tveka inte att kontakta oss på 021-338 00 00 eller support@quicknet.se

Frågor och svar

Här har vi sammanställt ett par av de vanligaste frågorna.

På vår hemsida www.quicknet.se hittar du mer information om våra tjänster

För ADSL läs mer här

Allmänt för fiber

I vilka orter levererar ni bredband?
Vi kan leverera bredband till alla hushåll som är anslutna till stadsnätet i Västerås, Eskilstuna, Arboga, Hallstahammar, Kolbäck, Kvicksund och Strängnäs.

Kan jag få ett fast IP-nummer?
Nej

Får jag ha en egen Webb-, FTP-, spel- eller mailserver hemma?
Ja

Är några portar spärrade i ert nät?
Nej

Hur många datorer får jag ansluta?
Vi delar ut upp till 3 IP-adresser per kund. Om man har en router hemma kan man ansluta hur många datorer man vill. Vi rekommenderar alla kunder att ha en router som skyddar datorerna hemma.

Behöver jag själv säga upp mitt nuvarande bredband?
Ja, om du har ett aktivt bredbandsabonnemang i dagsläget behöver du själv kontakta din nuvarande operatör för uppsägning.

Kan man flytta med sig sitt bredband?
Man kan alltid flytta med sig sitt bredband till en ny bostad så länge fastigheten är anslutet till stadsnätet. Vid en flytt behöver vi ta ut en engångskostnad på 120 kr inkl. moms.

Kan man hyra router av er?

  • Som QuickNet-kund kan du, till ett lågt månadspris på 75:-/mån, hyra en router/Wifi-router som är anpassad för att du ska kunna nyttja ditt bredbands fulla kapacitet. I detta abonnemang tar QuickNet ansvar för att routerns alla inställningar är optimerade för att ge bästa möjliga kvalité. Om routern skulle gå sönder eller inte fungera helt perfekt kan du kostnadsfritt komma till vårt kontor i Västerås och få en ny. Du kan även ringa till oss så går vi in i routern och ställer in den.
  • Ingen bindningstid, 1 månads uppsägningstid
  • Routern skickas ut kostnadsfritt med posten.

Om du hyr en router av oss måste denna i samband med uppsägningen lämnas tillbaka. Du kan även skicka tillbaka den till QuickNet AB, Munkgatan 7, 722 12 Västerås. Om vi inte får tillbaka routern inom 14 dagar efter uppsägningen debiterar vi dig 695 kr inkl. moms vilket är det genomsnittliga andrahandsvärdet för våra routrar.

Ekonomi

Kan jag få E-faktura?
Ja, du går in på Internetbanken, klickar på e-faktura och finner då QuickNet i listan över de företag som har E-faktura.

Kan jag betala mina fakturor via autogiro?
Ja. För att aktivera Autogiro, vänlige logga in på din Internetbank och sök efter QuickNet. Där kan du sedan ansluta till vårt Autogiro.

E-post

Vilken Smtp-server ska jag använda?
smtp.quicknet.se

Ingår det e-postadresser i abonnemanget?
Nej

Läs mer på QuickNets supportsida